Top Indiase YouTuber Carryminati gehackt door Bitcoin en Ethereum Scammers

Terwijl de wereld nog steeds niet hersteld was van de massale Twitter die de wereld schokte, lijken de hackers weer terug te zijn, dit keer gericht op een van India’s grootste YouTubers, Ajey Nagar, in de volksmond bekend als Carryminati, om een andere Bitcoin en Ethereum oplichterij te promoten.

De hackers zouden hebben ingebroken in het kanaal van Nagar en zijn begonnen met het streamen van live video’s waarin ze de kijkers vroegen om Bitcoin en Ethereum naar hun crypto-adressen te sturen.

Dubbed Carryislive, het is het tweede kanaal van de YouTuber waar hij vooral videogames streamt. Het kanaal heeft momenteel 6,67 miljoen abonnees, terwijl het hoofdkanaal van Nagar maar liefst 24 miljoen abonnees heeft.

Tot nu toe is het onbekend of het hoofdkanaal van Nagar gecompromitteerd is, maar de hackers hebben naar verluidt een van de oude liefdadigheidsstromen van Nagar gestreamd waar ze de videobeschrijving hebben veranderd en een Bitcoin Up en een Ethereum-adres hebben toegevoegd aan trick viewers.

De hackers hebben drie keer gestreamd, waarbij elke stream minuten van elkaar verwijderd was, maar interessant is dat de streams ook oude interviews van Tesla CEO Elon Musk lieten zien, uitgevoerd door een andere gerenommeerde tech YouTuber Marcus Brownie.

De andere Livestream bevatte een interview van Ethereum CEO en oprichter Vitalik Buterin, genaamd Ethereum Earnings Call, die ook een valse giveaway promoot die belooft het geld dat naar de getoonde adressen wordt gestuurd te verdubbelen.

Gemiddeld krijgt het Carryislive-kanaal tijdens elke livestream zo’n 30.000 tot 80.000 kijkers. Gezien het feit dat het vrij laat in de nacht was, keek zo’n 16 – 20k naar de stream van de hacker.

De hacks zijn zeer vergelijkbaar met degenen die twitter dagen terug schudden, maar deze keer leek het erop dat de hackers niet veel aandacht besteedden aan de inhoud die ze aan het streamen waren en hoeveel daarvan relevant was voor het kanaal van waaruit ze het streamden.

Het voelt echter alsof de hackers gewoon proberen om het woord te zetten over cryptocurrencies gezien de herhaling van deze oplichterij, ook al is dit iets dat niet wordt ervaren als een goede zaak.

Maar het is interessant om op te merken dat de zoekopdrachten naar de termen „Bitcoin“ en „Ethereum“ op Google een enorme piek zagen, vlak nadat de streams live waren.