Romania for å auksjonere konfiskert bitcoin og eter

Rumänias nasjonale byrå for forvaltning av beslaglagte eiendeler (ANABI) kunngjorde i dag at de vil begynne auksjonering av bitcoin og eter, som ble konfiskert som en del av en uoppgitt svindelsak. Startprisen for 0,97 ETH er 1670 rumensk lei ($ 401) og for 0,6 BTC – 30,535 lei ($ 7347).

En lokal nyhetsrapport uttalte at ANABI krevde at vinneren oppga adresser knyttet til kryptovaluta-børsene som bruker KYC-prosedyrer og oppfyller kravene i landets økonomiske lover og tiltak som bekjempet hvitvasking av penger.

Mens dette ville være det første for Romania å auksjonere en beslaglagt kryptovaluta, har myndigheter over hele verden auksjonert beslaglagte bitcoins knyttet til kriminell virksomhet. Tilbake i 2017 kunngjorde Ernst og Young auksjonen av 24 518 BTC som ble „konfiskert som inntekt fra kriminalitet“ av det australske politiet. Året etter beslagla Bulgarias politimyndigheter nesten 213 000 BTC, som også ble auksjonert.

Selv den amerikanske regjeringen selger vanligvis konfiskert krypto i auksjoner utført av US Marshals Service. Tidligere i år mottok det amerikanske føderale byrået til og med kritikk etter at det avslørte auksjonen av 4.041.58424932 Bitcoin for $ 38 millioner i februar, i år, da mynten fortsatt var verdsatt til under $ 9,2 000.

Medstifter og CTO for Casa, Jameson Lopp, forklarte i en tweet hvordan det føderale byrået hadde solgt BTC til en lav pris og gått glipp av mer enn $ 1,7 millioner ved å auksjonere det av tidlig.