Een „Flash Crash“ Scenario Weefgetouwen over Bitcoin; Hier is waarom

Bitcoin kan vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen een aanzienlijke prijscorrectie ondergaan vanwege de nabijheid van het goud, aldus Clem Chambers.

De CEO van ADVFN – Europa’s toonaangevende aandelen en website, vertelde Kitco News dat de meeste activa die een positieve correlatie hebben laten zien tijdens de stierenloop van 2020 de neiging hebben om samen te vallen. Hij sprak over goud en hoe een „flash crash“ in zijn markten andere activa in een vergelijkbare neerwaartse spiraal zou kunnen laten.

„Ik kreeg een waarschuwing van de markt ongeveer tien dagen geleden… dus ik heb de dekken ontruimd omdat ik denk dat het zeer waarschijnlijk is, niet absoluut zeker, maar te waarschijnlijk in de markten die we gaan worden in voor een crash,“ de heer Chambers zei. „Normaal gesproken voor een crash, ervaar ik wat ik noem een marktstoring waarbij mijn portefeuille zich niet gedraagt zoals het hoort.“

The Tale of Two Safe-Haven Assets…

Bitcoin heeft achtergebleven goud, vooral sinds de wereldwijde marktroutine van maart 2020, waarbij beide activa samen zijn gecrasht. Op een gegeven moment dit jaar bereikte de kortetermijncorrelatie tussen de cryptografie en het edelmetaal een recordhoogte van 75 procent.

De nabijheid groeide vooral door een groeiende vraag naar safe-haven en risicovollere activa te midden van een bearish US-dollarvooruitzicht. Het ongekende monetaire beleid van de Federal Reserve, dat een open-end obligatieverkoopprogramma en bijna-nul-rentevoeten omvat, heeft de aantrekkingskracht van contant geld en op contant geld gebaseerde instrumenten, zoals Amerikaanse staatsobligaties, doen toenemen.

Anticiperend op de korte termijn lage rendementen besloten beleggers hun dollarposities voor goud, Bitcoin, Amerikaanse aandelen en andere activa van de hand te doen.
bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, cryptocurrency, Euro, EURUSD, cryptocurrency, dollar, dxy, s&p 500, dow jones, nasdaq, gold

Bitcoin is 13% lager dan de huidige hoogte van 12.500 dollar. Bron: TradingView.com

Desalniettemin waarschuwde de Fed vorige week dat zij haar expansieve programma niet kon voortzetten zonder verdere monetaire hulp van het Amerikaanse Congres. Zijn voorzitter Jerome Powell verzocht het Huis om het tweede coronavirusstimuleringspakket vrij te geven. Het is de hulp die in een impasse blijft terwijl de Democraten en Republikeinen over de omvang ervan debatteren.

Economen zijn van mening dat het Congres het stimuleringspakket niet vóór de presidentsverkiezingen van november zal kunnen goedkeuren. Met de verwachting van een lagere dollarliquiditeit in de markt is de vraag naar de greenback bij de investeerders toegenomen. Aan de andere kant zijn goud, aandelen en Bitcoin lager gaan corrigeren vanaf hun lokale hoogtepunten.

Dat is waar Mr. Chambers een „storing“ ziet.
Tegenstrijdige Bitcoin-adviezen

Maar niet iedereen denkt op de lijn van de heer Chambers, althans niet als het gaat om de Amerikaanse dollar en zijn marktvooringenomenheid.

Stephen Roach, de vroegere voorzitter van Morgan Stanley AziÓ, zei in een op-ed dat de greenback door minstens 35 percenten tegen eind 2021 kon verpletteren, aanhalend upticks over vreemde munten en dreigende macro-economische kwesties in de V.S. betreffende lagere besparingen en de expansieve politiek van de Fed.

„Kortom, de ondeugd is aan het aanscherpen op een nog steeds sterk gewaardeerde dollar,“ schreef de heer Roach.